Tři dny křesťanské spirituality - host Marek Orko Vácha

28.4.2011

Tři dny křesťanské spirituality - host Marek Orko VáchaKarmelitánské nakladatelství a Pastorační středisko brněnské diecéze Vás srdečně zvou na TŘI DNY KŘESŤANSKÉ SPIRITUALITY. Hostem bude známý autor literatury o křesťanství, etice a úctě k životnímu prostředí.

Setkání se uskuteční o víkendu 13.-15. 5. 2011 v aule Biskupského gymnázia v Brně (ul. Barvičova 85).

Program:

Pátek 13. 5. 2011 ve  20:00 hod.

Křesťanství a evoluční myšlenka
Na začátku 21. století již nejde o to, dokazovat si více nebo méně křečovitě, že věda s vírou si neprotiřečí. Osou přednášky bude několik témat nabídnutých k inspiraci, jak mohou současné poznatky přírodních věd prohloubit křesťanskou spiritualitu. Zejména dějiny Země a příběh života na naší planetě se mohou stát téměř nevyčerpatelným zdrojem vědomí nesamozřejmosti, vědomí toho, co je za-zrakem.

 

Sobota 14. 5. 2011 v 9:00 hod.

Mezi hříchem a svatostí (CELODENNÍ REKOLEKCE)
Meditace na témata knih Genesis a Exodus. Rekolekce bude zakončena společným slavením mše svaté asi v 16:00. Sobotní program je třeba absolvovat celý. Oběd pro zájemce bude možné objednat a zakoupit přímo na místě (v sobotu před začátkem programu). Po celou dobu programu bude možno zakoupit veškeré dostupné knihy Marka Orko Váchy i další knihy duchovní literatury.

 

Neděle 15. 5. 2011

9:00 hod. mše svatá v kostele u sv. Tomáše na Moravském náměstí
10:30 hod. autogramiáda v knihkupectví Cesta

 

P. Mgr. Marek Vácha, Ph.D. je přednostou Ústavu etiky 3. Lékařské fakulty UK v Praze. Přednáší na fakultě sociálních studií v Brně. Je autorem řady knih a článků (knihy Tančící skály, Šestá cesta, Modlitba argentinských nocí a další). Jako teolog a kněz působí mezi studenty ve farnosti u Nejsvětějšího Salvátora v Praze.

 

Sekce: zprávy   |   Tisk   |   Poslat článek známému