P. Raniero Cantalamessa již brzy v Brně

6.6.2011

P. Raniero Cantalamessa již brzy v BrněZačátkem července se na brněnském výstavišti sejde několik tisíc lidí - mladých, starších, manželů či svobodných, a také mnoho dětí. Přijedou z Moravy, z Čech, ale také ze zahraničí. A důvod? Žádný veletrh nebo výstava, ale další ročník Katolické charizmatické konference!

Hlavním hostem letošního setkání je italský kapucín P. Raniero Cantalamessa, u nás známý především jako autor mnoha knih s duchovní tématikou. Několik z nich bylo přeloženo do češtiny - např. Život pod vládou Kristovou, Dech božského Ducha, Zpěv Ducha, Maria, zrcadlo církve.

P. Cantalamessa byl vysvěcen na kněze v r. 1958, získal doktorát z teologie a klasické literatury a byl jmenován řádným profesorem na univerzitě v Milánu. V r. 1980 pedagogické činnosti zanechal a od té doby se plně věnuje kázání evangelia po celém světě. Zároveň působí jako papežský kazatel ve Vatikánu a má také velmi sledované pravidelné sváteční slovo v italské televizi.

Je označován za jednoho z proroků naší doby, který se nebojí označovat věci jejich pravým jménem a vyslovuje se k mnoha problémům života dnešního křesťana.
Má hluboké ekumenické cítění; a tak doufáme, že ocení, že charismatické konference se účastní nejen katolíci, ale i křesťané z jiných církví a také lidé duchovně hledající.

Více informací na http://konference.cho.cz

 

 

Všechny knihy Raniera Cantalamessy naleznete zde.

Sekce: zprávy   |   Tisk   |   Poslat článek známému