P. Jacques Philippe na Charismatické konferenci v Brně

24.4.2010

P. Jacques Philippe na Charismatické konferenci v BrněHlavním hostem letošního 21. ročníku Katolické charismatické konference bude P. Jacques Philippe z Francie, člen Komunity Blahoslavenství a uznávaný exercitátor. Je známý také jako autor několika knih o duchovním životě. Dovede jasně, jednoduše a srozumitelně formulovat své myšlenky, a proto jsou jeho knihy velmi oblíbené a hojně překládané.

V češtině dosud vyšly tyto tituly: Ve škole Ducha svatého, Vnitřní svoboda, Čas pro Boha a Hledej pokoj a usiluj o něj. Další kniha o povolání k životu se připravuje k vydání.

P. Jacques Philippe se narodil v roce 1947 ve Francii. Vystudoval matematiku a poté ji několik let vyučoval. S Komunitou Blahoslavenství se seznámil téměř v jejích začátcích a v roce 1976 do ní vstoupil. Několik let žil v Izraeli, poté vystudoval v Římě teologii a roku 1985 byl vysvěcen na kněze. Po dalším studiu kanonického práva byl několik let zodpovědný za kněze a seminaristy Komunity Blahoslavenství. V současnosti je jeho hlavním posláním vedení duchovních cvičení ve Francii i po celém světě. U nás vedl v minulých letech duchovní cvičení dvakrát.

„Jsme rádi, že v letošním roce přijal P. Philippe pozvání na konferenci do Brna,“ říká sestra Lucie z Komunity Blahoslavenství, „kromě několika přednášek povede i sobotní přímluvnou modlitbu za účastníky.“

A co už teď P.Philippe účastníkům konference vzkazuje? Prosí o modlitbu, aby jeho slova byla pro všechny dobrým poselstvím.

Pavla Cajzlová

Knihy Jacquesa Philippa

 

 

Katolická charismatická obnova - Charles Whitehead

Co se míní Obnovou v Duchu svatém? Co je Katolická charismatická obnova? Jaké jsou její cíle? Co to znamená, že by měla být milostí pro celou církev? Čím může církev obdarovat? Co ji odlišuje od jiných skupin a hnutí v církvi? Jaké výzvy leží před Obnovou? Kde se nachází po 40 letech svého trvání?... Tyto a další otázky si klade a fundovaně zodpovídá autor, který je k tomuto úkolu jedním z nejpovolanějších v současné církvi.

 

 

 

Sekce: zprávy   |   Tisk   |   Poslat článek známému