Karmelitánské nakladatelství podporuje Biblický impulz

22.9.2010

Karmelitánské nakladatelství podporuje Biblický impulzBiblický impulz dává studentům možnost poznat věřící spolužáky Biblický impulz je ekumenický projekt, jehož cílem je seznámit věřící studenty, kteří se běžně potkávají ve školách, aniž by o své víře věděli, a zároveň prohloubit jejich vztah k Bibli. Projekt bude probíhat po celý říjen.

„Jde o vlnu malých akcí pořádaných samotnými studenty. Měly by proběhnout na co nejvíce školách, fakultách, kolejích a internátech po celé republice,“ říká jeden z hlavních organizátorů projektu Jan Šedo. Akce mohou být různého druhu, od promítání filmů, přes rozjímání až po setkání u dobrého jídla. Společnými jmenovateli všech akcí jsou práce s Biblí, modlitba a vzájemné seznámení.

Organizátorem celého projektu je sdružení signály.cz, o. s. Záštitu nad celým projektem převzali: Sekce pro mládež ČBK, Ekumenická rada církví, olomoucký arcibiskup Mons. Jan Graubner a biskup plzeňské diecéze Mons. František Radkovský. Projekt podporuje mnoho studentských a mládežnických organizací po celé České republice.

„Kdokoliv ze studentů může například u sebe doma, na privátě nebo koleji uspořádat jednu z akcí a pozvat na ni prostřednictvím plakátů, vizitek a registrace akce na webu další věřící studenty, kteří se navzájem seznámí při společném setkání u Bible,“ popisuje reálný průběh projektu jeho koordinátorka Petra Vašíčková. Pro ty méně zkušené jsou ve větších městech k dispozici „parťáci“, což jsou skupiny zkušených lidí, kteří mohou poradit a pomoci s organizací akce.

V rámci projektu probíhají i dvě soutěže. Prvních sto, kteří zorganizují akci pro svoje spolužáky, dostane knihu ze speciální nabídky Karmelitánského nakladatelství. Obdobně bude odměněno prvních 50 lidí, kteří se na webu podělí o svoji inspiraci, jak uspořádat akci v rámci Biblického impulzu. Speciálními cenami jsou nepromokavé Bible do nepohody, kterou věnovala Česká biblická společnost, a Jeruzalémské Bible v novém menším formátu od Karmelitánského nakladatelství.

Veškeré informace, jak se zapojit, uspořádat akci nebo se jí jen zúčastnit, je možné nalézt na www.biblickyimpulz.cz. Do akce je zapojeno již přes 200 studentů a zastoupena je ve všech deseti největších městech České republiky.

Petra Vašíčková,
projektová manažerka signály.cz, o. s.
media@biblickyimpulz.cz
+420 606 453 430

biblický impulz.cz

Sekce: zprávy   |   Tisk   |   Poslat článek známému